Първа копка за изграждането на градинка в памет на голямата актриса

...
Първа копка за изграждането на градинка в памет на голямата актриса
Коментари Харесай

Изграждат градинка в памет на Татяна Лолова

Първа копка за построяването на градинка в памет на огромната актриса Татяна Лолова беше положена в столичния квартал " Гео Милев ". В градинката се предвижда да има детска площадка, фитнес уреди и сцена, на която жителите на " Гео Милев " да могат да се изявяват, с което да се поддържа духа на Татяна Лолова жив.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова изясни, че доста градинки са облагородени, само че особено тази градинка е избавена благодарение на жителите и с персоналното присъединяване на Татяна Лолова, когато е била жива . " Това беше същинска борба, тъй като желанието на жителите и моето лично предпочитание бе да спасим градинката, само че със законовия метод това да се случи. Тази градинка беше с позволение за строителство и трябваше да има постройка, само че с помощта на жителите да се опълчват от първия вероятен ден - с цел да не се възобнови строителството ", разяснява Фандъкова.

През 2018 година с решение на Столичния общински съвет и с отчет на общински съветници градинката била избавена и всички си отдъхнали. Фандъкова увери, че Столична община ще поддържа плана финансово , с цел да може да се построи градинката в памет на Татяна Лолова. " В началото не си вярвахме, само че по-късно последователно изградихме доверието, само че имаше за какво. Много елементарно е да се дава обещание, да се хвърлят хрумвания в пространството, те звучат добре, само че сложното е да се откри методът, по който концепциите да се случат, само че тук успяхме ", сподели още кметът на София.
 Почина Татяна Лолова
Почина Татяна Лолова

Ярка актриса с необятен диапазон на комедийно-сатиричното изображение

Директорът на Сатиричния спектакъл Калин Сърменов добави, че е хубаво градинката да я има, тъй като от българската памет би трябвало да продължи и да се пази. Много бързо живеем, доста бързо се не помнят нещата и такива начинания и решения, ни оказват помощ да живеем в един друг свят, а ние като общество имаме потребност от това, сподели Сърменов.
 Фандъкова не знае какво ще прави след локалните избори, за нея борбата е всеки ден до дъно
Фандъкова не знае какво ще прави след локалните избори, за нея борбата е всеки ден до дъно

Време е да се отдръпва, съобщи кметът на София
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР